9 tips bij het kiezen van een printer

05 oktober 2021

Welke printer kiezen? Het is belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden bij het kiezen van een printer. Wil je draadloos printen? Dubbelzijdig? Automatisch printen? Print je liever in zwart-wit of kleur?

Lees hieronder onze 9 tips bij het kopen van een printer of ga langs bij je lokale winkel!

Vind de winkel in je buurt

Anker

[]

WiFi printer

1. Wifiprinter of niet?

Er is niets zo gemakkelijk als een wifiprinter. Je verbindt je telefoon met de printer, drukt op print en klaar! Hierdoor hoef jij niet eerst te klungelen met de draad van je printer om je laptop of desktop te verbinden.

Daarnaast is een wifiprinter ook handig als je op kantoor zit of onderweg bent. Dankzij een handige app, zoals bijvoorbeeld de HP Smart app, kan jij vanop afstand je documenten laten printen. Als je thuiskomt, kan jij jouw documenten onmiddellijk uit de wifiprinter halen.

Natuurlijk hebben we ook printers die geen wifi hebben. Deze printers hebben dezelfde kwaliteit als een wifiprinter, maar beschikken niet over een draadloze service.

Anker

[]

Kies ik voor een printer met ADF?

2. Kies ik voor een printer met ADF?

Wat is ADF? ADF of Automatic Document Feeder is een optie op je printer waarmee je in één keer meerdere vellen papier na elkaar kan scannen of kopiëren. Je hoeft enkel maar je papier in de ADF te plaatsen en nadien scant en kopieert je printer die vellen automatisch zonder dat je het papier zelf moet omdraaien. Zo bespaar je veel tijd!

Anker

[]

Dubbelzijdig printen of niet?

3. Dubbelzijdig printen of niet?

Dubbelzijdig printen is een handige functie waarbij je printer de voor- en achterkant van je blad print. Deze printers kosten over het algemeen iets meer, maar als je dubbelzijdig wil printen, is een dubbelzijdige printer een must!

Binnen het dubbelzijdig printen kan je ook nog kiezen om handmatig of automatisch dubbelzijdig te printen. Bij handmatig dubbelzijdig printen wordt eerst de voorkant van je blad geprint. Nadien draai je handmatig dat blad om en steek je het weer in de printer. Je printer zal dan nadien de achterkant printen. Bij automatisch dubbelzijdig printen gebeurt dat allemaal automatisch. Je hoeft enkel maar op ‘print’ te klikken en je printer zal eerst de voorkant printen en daarna automatisch de achterkant.

Heb je die functie niet nodig en wil je ook minder betalen? In ons aanbod hebben we ook printers die niet dubbelzijdig printen.

Anker

[]

4. Welke printer kiezen?

Anker

[]

Inkjet printer

Inkjet printer

Print je niet vaak en wil je een goedkopere printer? Met een inkjet printer zit je zeker goed. Deze printers behoren tot de goedkopere prijsklasse. Zo vind je bij ons al modellen vanaf € 49.99. Houd hierbij wel rekening dat de kost per pagina van inkjet printers duurder is dan die van laserprinters. Inkjet printers zijn op zich goedkoop, maar de inkt nadien kan duur zijn. Deze printer is dus ideaal als je niet veel hoeft te printen.

Binnen de inkjet printers hebben we ook Smart Tank printers van HP, EcoTank printers van Canon en MegaTank printers van Canon. Deze printers hebben geen plaats voor inktpatronen, maar wel inktreservoirs waarin je de inkt kan doen. Deze inkt gaat zeer lang mee, waardoor jij je inkt niet vaak moet vervangen en dus veel kan besparen.

Onze inkjet printers

Laserprinter

Laserprinter

Print je regelmatig en wil je snel printen? Een laserprinter is de ideale printer voor jou. Doordat deze printer toners gebruikt i.p.v. inktpatronen, gaat je inkt langer mee en moet je op lange termijn minder betalen dan als je een inkjet printer koopt.

Wat ook leuk is aan een laserprinter, is de printsnelheid. Het merendeel van onze printers kan meer dan 25 zwart-wit pagina’s per minuut printen, waardoor je niet lang hoeft te wachten op je documenten.

Onze laserprinters

Anker

[]

Zwart-wit laserprinter of kleuren laserprinter?

5. Zwart-wit laserprinter of kleuren laserprinter?

Wanneer je een laserprinter kiest, houd je beter ook rekening met de printkleur. Wil jij vooral in zwart-wit of in kleur printen? Ben je iemand die veel teksten moet printen? Een zwart-witprinter of laserprinter zal de beste keuze zijn. Moet je veel afbeeldingen printen? Dan kies je best voor een kleurenprinter.

Anker

[]

Wat moet mijn printer kunnen?

6. Wat moet mijn printer kunnen?

Veel printers kunnen A4-bladen kopiëren, printen, scannen en faxen. Sommige printers kunnen dit zelfs ook op A3-formaat! Andere kunnen dit dan weer niet. Bepaal dus eerst waarvoor jij je printer wil gebruiken en kies dan een toestel dat voldoet aan je eisen.

Anker

[]

Welke printsnelheid heb ik nodig?

7. Welke printsnelheid heb ik nodig?

De printsnelheid van je printer wordt uitgedrukt in ppm of pagina’s per minuut. Hoe hoger dat getal, hoe meer pagina’s er per minuut uit je printer komen.

Als je niet veel print, is een lage ppm ideaal voor jou. Pagina’s komen er dan iets trager uit, maar je zal wel minder betalen voor je printer. Print je veel? Kies voor een hoge ppm. Je pagina’s zullen zeer snel uit je printer komen.

Anker

[]

Wat is een goede printresolutie?

8. Wat is een goede printresolutie?

Bij het kiezen van een goede printresolutie is het belangrijk om te kijken naar je printgedrag. Wil je alleen tekst printen zonder afbeeldingen? Kies voor een resolutie van 300 tot 600 dpi (dots per inch). Ga jij je printer vooral gebruiken om afbeeldingen te printen? Dan is een resolutie van minimaal 1200 dpi de beste keuze!

Anker

[]

Welke inkt hoort bij welke printer?

9. Welke inkt hoort bij welke printer?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten inktpatronen en toners op de markt. Raak jij er nog aan uit? Nochtans is het kiezen van inktpatronen of toners niet moeilijk. Bij elke printer krijg je normaal gezien altijd proefinktpatronen. Daarbij staat er op die proefinktpatronen ook een cijfer zoals bijvoorbeeld 62XL of 304. Dat cijfer is zeer belangrijk, want het geeft aan welke inktpatronen geschikt zijn voor je printer.

Het is weer zover… de inkt van je printer is op. Om dat te vermijden, kan je bijvoorbeeld kiezen voor een HP-printer met HP Instant Ink. Deze handige service levert inkt aan huis nog voor je inkt op is. Zo zit je nooit meer zonder inkt! Daarbij kan jij je printplan ook altijd aanpassen of opzeggen. Hierdoor zit je niet vast aan een of ander abonnement.

Lees meer over HP Instant Ink

Anker

[]

Twijfel je nog tussen een inkjet of laserprinter? Wil je hulp bij het kiezen van de goede printresolutie?

Ga eens langs bij je lokale winkel.

Vind de winkel in je buurt

Anker

[]